Kredittkort
Kredittkort

Sommeren er på hell, og mange har sannsynligvis nytt det gode været som har vært. For mange koster dette en del penger, og igjen er det ofte kredittkortet som får gjennomgå. Men etter den søte kløe kommer den sure svie, og for kredittkort er det i form av en regning som må betales. Og husk for all del å betale den!

– Betal regningen med en gang

Når det kommer til nedbetaling av kredittkortgjelden, så er ekspertenes tale klokkeklar: Her er det ingenting å vente på. Betal med en gang, og bli kvitt gjelden. Ikke bare vil du kvitte deg med en tung last, men du vil også unngå rentekostnader.

Nå er det nemlig slik at bankene ikke driver veldedighet, og dersom du ønsker å betale ned sommerens kredittkortbruk over lengre tid, så vil det koste deg ekstra – i form av renter. Og kredittkort har ofte en rente på 25 til 30%, så her lønner det seg definitivt å gjøre opp for seg snarest mulig.

Du har litt tid på deg

De fleste kredittkort i Norge har en rentefri periode, som i praksis betyr at du ikke betaler renter på det beløpet du har brukt i et visst antall dager. Vanligvis er denne perioden på mellom 40 og 50 dager, og gir deg derfor noe fleksibilitet på når du må betale tilbake de lånte pengene.