Kredittkort
Kredittkort

Vi bruker kredittkort og andre kort hele tiden, hver dag, hele året. Men er det alltid så lurt å sveipe kortet? Det er ofte gratis å benytte kredittkort og det oppleves som trygt og sikkert, men er det noen situasjoner hvor det kan være en ulempe å bruke kredittkortet?

Når bør du bruke kredittkortet og når bør du la være

De fleste bruker kredittkortet hele tiden, fordi det er gebyrfritt og du kan få rentefrie perioder hvor det ikke koster deg noe ekstra. Pluss at du kan få mange fordeler ved å bruke kredittkortet i stedet for å benytte deg av ditt ordinære bankkort. Med ordinært bankkort menes det kortet som er tilknyttet lønnskontoen din eller lignende.

Trygg kortbruk

Det er som regel helt trygt og sikkert å bruke kredittkortet. Det gjelder fysiske butikker i Norge og utlandet, men også på nett. Det blir i hvert fall tryggere og trygger, men vi kan aldr være på den sikre siden. Tyver finner på mer og mer utspekulerte metoder for å stjele dine kortopplysninger. Heldigvis går det andre veien også. Sikkerhet står i høysete hos alle kredittkortselskaper og leverandører tilknyttet dette. I tillegg, er du som regel forsikret mot svindel gjennom kortleverandøren så du bør stå på den sikre siden.

Vi anbefaler – sikker bruk av kredittkortet

Du bør bruke kortet når du selv mener at det er trygt og sikkert. Ikke bruk kortet hvis magefølelsen din sier nei. Da er kanskje noe som ikke stemmer. Mange bruker også kortet helt uten å tenke seg om to ganger, som ved et av de mange online casino på nett. Det er ikke alltid det lureste. Skal du først sette inn penger på et spekulativt sted, som du allikevel stoler på, bør du i det minste ta i bruk e-lommebøker der det er mulig.

Ta i mot råd – vær i forkant

Du vil ofte bli opplyst av kredittkortselskapet eller gjennom media, om nye metoder kjeltringer bruker for å stjele dine personlige opplysninger. Det er ikke så mange år siden vi kunne lese om at mange uhemmet åpnet en e-post for så å gi fra seg kortopplysninger. Gjerne under dekke av å være et legitimt selskap. Dette forekommer heldigvis ikke så ofte lengre, fordi vi har blitt bedre til å bruke sunt nettvett. Ikke gi fra deg opplysninger hvis ikke du er helt trygg på at de ikke kommer på avveie og bruk andre løsninger der det er mulig hvis du absolutt må!