Kredittkort
Kredittkort

Mange er skeptiske til både netthandel og kredittkort, men hvis man følger noen enkle regler, og tar sin egen fornuft til hjelp, så kan man lett utelukke mange risikoer og handle uten å bekymre seg noe videre. Om du vil booke den neste ferien, sikre deg en ny bok, eller nye sko, så kan du gjøre dette hjemmefra. Om du gjør det med kredittkort så har du faktisk en ekstra forsikring for at alt går bra.

Grunnen til å bruke kredittkort

Hovedårsaken til at det er lurt å bruke kredittkort er at det medfører at du er forsikret mot tap som følge av svindel. Forsikringen som er knyttet opp mot kortet, fjerner foren for at du alene må dekke økonomiske tap som oppstår på grunn av nettkriminalitet. Hvis du handler på sider som averterer mot et norsk publikum, er du sikret gjennom ditt kort. Forsikringen dekker hvis noen ikke skulle holde ord, eller hvis varen ikke skulle komme frem.

Ting som ikke er forsikret selv om du handler med kredittkort

Om du handler på sider som er utenlandske, og som ikke henvender seg til norske kjøpere, er du ikke nødvendigvis dekket av forsikringen. Hvis du skulle være i tvil anbefaler vi at du sjekker før du handler. Hvis du frivillig overlater info om ditt kredittkort til noen som ikke skulle hatt den, dekker dessverre ikke forsikringen dette heller. Sett deg inn i hva forsikringen på nøyaktig ditt kredittkort dekker. Hvis du er uheldig, eller noe virker mistenkelig, så ta en telefon til banken som står for kreditten, for sikkerhets skyld. Forklar hva du har gjort, og spør om råd. Hvis du handler på nett blir pengene gjerne trukket fra VISA-delen. Det kan ta litt tid før pengene trekkes fra kortet. Det betyr at banken muligens kan stoppe transaksjonen før den finner sted.