Kredittkort
Kredittkort

18-årsdagen betyr for noen at man endelig har tatt steget mot voksenlivet, og kan feire med lappen, inngang på byen og kjøp av alkohol og tobakk i butikk. For andre derimot er det muligheten til å skaffe seg et kredittkort som er den største markeringen av myndigheten.

Aldersgrensen er avgjørende

For på spørsmålet om når man kan skaffe seg et kredittkort, så er det din egen alder som stort sett kan være hindringen. I følge norsk lov må man nemlig være minst 18 år før banken kan utstede et kredittkort til deg.

Det er kanskje ikke så rart, ettersom man med et kredittkort faktisk ikke disponerer egne penger, men penger som er banken sine. Utover aldersgrensen er det sjeldent noe problem å skaffe seg et kredittkort. Til og med studenter kan skaffe seg et slikt kort, ettersom banken simpelthen justerer kredittgrensen etter søkerens inntekt.

Tidligere bankforhold

Det som dog kan være en hindring – og det har du sikkert blitt advart om tidligere – er misligholdte avtaler med tidligere banker eller kreditorer. Har du for eksempel ikke betalt en regning som gikk til inkasso, så kan det være en hindring for at du ikke går igjennom kredittsjekken til banken.

Det samme gjelder dersom du har betalingsanmerkninger i navnet ditt. Da vil du neppe få godkjent søknaden din om kredittkort, dessverre.