Kredittkort
Kredittkort

Trenger du penger raskt, eller ønsker du kanskje en buffer for fremtidige utgifter? Da lurer du kanskje på om et kredittkort er det rette for deg? Eller kanskje du også vurderer forbrukslån ? Uansett, det er først og fremst viktig å se på hvilket behov du har, kredittkort kan være løsningen for deg om du ønsker å ha penger tilgjengelig i tilfelle uventede utgifter, mens et forbrukslån kan være smart om du trenger penger akkurat nå (og over en lengre tidsperiode).

Kredittkort

Som du kanskje er klar over, så er kredittkort en type kreditt hvor du låner penger og betaler tilbake tilbake gjelden som det passer deg så lenge du overholder kortselskapets betingelser. Det er vanlig med en kredittgrense på kr 5 000 – kr 150 000, og denne settes individuelt av lånegiver etter en kredittsjekk. Det beste med slike kort er at du kan låne penger gratis i en periode om du kun bruker det til varekjøp, denne betalingsfrie betalingsutsettelsen er som regel på opp til 50 dager! Om du trenger å bruke kreditten over tid, ja da bør du være klar over at rentene kan være skyhøye!

Forbrukslån

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, og pengene kan brukes til det du selv ønsker! Det er vanlig å kunne låne kr 5 000 – kr 400 000 (lånegrense på kr 1 000 – kr 5 000 kalles sms-lån eller mikrolån), og maksimal nedbetalingstid pleier å være på 12 – 15 år, men alt dette varierer mellom lånegiverne! Uansett, denne typen kreditt/lån passer kanskje for deg som ønsker å låne pengene over tid, og for deg som trenger et ganske stort beløp, lånerenten er nemlig (som regel) vesentlig lavere enn kredittkortrentene!