Kredittkort
Kredittkort

Tallene, til nå i november 2015, viser at aldri har så mye av julehandelen vært betalt med kort. Benytter du kredittkort til å betale bør du huske at kreditten skal betales tilbake også. Pass på at ikke dette blir «etter den søte kløe kommer den sure svie».

Fordelen med julehandel på kredittkort

Julen kommer hvert år, og med den også en stor ekstra utgiftspost. Nordmenn handler som aldri før, og vi bruker mer og mer penger. Det kan være greit å benytte kredittkort til å betale julehandelen, da mange ikke har disse kronene akkurat mens en er ute på shopping. Det er hva du gjør med kreditten i etterkant som blir viktig. Ikke la julen bli dyrere enn du hadde tenkt, og betal inn kreditten i den rentefrie perioden. Da har du ikke brukt mer enn det du har betalt for varene, mens en utsettelse fort kan gjøre for eksempel julegavene dyrere enn nødvendig.

Kredittkort kan gjøre julen ekstra kostbar

De aller fleste har et klart bilde av hvor mye de har råd til å bruke på julegaver og annet. Julehandelen betales med kredittkortet, og så tenker en ikke så mye mer over dette. Det smarteste er å også ha en plan for tilbakebetalingen av benyttet kreditt, samt unngå gebyrer. Velger du å ikke betale inn alt i rentefri periode bør du være oppmerksom på en ting – da løper renten fra dag 1! Da kan julehandelen bli dyr. La oss si du har benyttet en kreditt på kr 15 000. På et år kan det ha kostet deg opptil kr 1 408 om renten i snitt er 25,4%. Disse kronene er da kun det julehandelen koster deg ekstra, og ikke benyttet kreditt resten av året.