Kredittkort
Kredittkort

Å handle med kredittkort på internett gir større sikkerhet enn man kanskje skulle tro. Som følge av internettet har det vært en stille revolusjon i varehandel, og det har nå kommet så langt at folk handler dagligvarene sine over nett. Nordmenn er også verdensmestre i å handle på internett, og sender store summer til ukjente vareselgere hvert år. Siden å kjøpe varer over internett betyr en betydelig økt risiko både for svindel og varemangel er det greit å ha en ekstra forsikring i bakhånd. Dette er nettopp hva kredittkortene ofte kan tilby deg.

Kredittkortene gir god beskyttelse

Mange nordmenn vet ikke at kredittkortene tilbyr mye mer enn kun midlertidige lån av penger. Et av de viktigste egenskapene kortene kan tilby er forsikringer mot svindel, konkurser og andre eventuelle økonomiske tap. For eksempel kan det være at man har kjøpt en ny flatskjerm tv, men etter 1 måned ryker den og må byttes inn. I det man ankommer utsalgsstedet har de gått konkurs, og kan dermed ikke oppfylle sine forpliktelser jmf. det norske regelverket hvor det kreves at man enten får refundert hele summen eller byttet inn mot ny vare. I et slikt tilfelle kan du faktisk kontakte banken som utstedte kortet og be om at pengene refunderes til deg.

Kredittkort har andre fordeler

Å handle på kreditt betyr ganske enkelt at man mottar en vare som man avtaler å betale for i framtiden. Av den grunn har du juridisk sett ikke betalt for varen rett etter varekjøpet da du handler med kredittkort på nett. Dette er interessant, ettersom du jmf. finansavtalelovens paragraf 54b er beskyttet mot svindel eller vesentlige mangler i den varen selger har gitt deg. For å få pengene er det noen sentrale krav du først må oppfylle, men dette kommer vi tilbake til senere i være neste artikler.