Kredittkort
Kredittkort

Når du velger kredittkort, bør du selvsagt se på de økonomiske betingelsene. Men, disse er ofte ganske like, så fremt du ikke velger kort fra en tradisjonell bank. Tradisjonelle banker kan ha helt årsgebyrer på sine kort, noe som gjør kortet unødvendig dyrt (kort anbefalt på våre sider har ikke årsgebyr – med ett viktig unntak). Lengden på den rentefrie perioden er viktig, men forskjellen fra korteste og lengste periode er kun 6-7 dager. Perioden strekker seg som regel mellom 45 og 52 dager, alt ettersom hvilket kort du velger. Dernest er rentene en viktig faktor, men kun dersom du ikke bruker kortet smart. Kredittgrensen er også av betydning, men selv laveste grense holder for de aller fleste av oss.

Finn de beste rabattene

Det som er best kredittkort for deg, i tillegg til de økonomiske aspektene vi har nevnt, er det som gir deg flest fordeler innenfor de kategorier du vanligvis trenger. Dersom du for eksempel ikke kjører bil, har du lite bruk for et kort som gir rabatt på bensin. Er det motsatte tilfelle, kan det være gode penger å spare på å velge rett kredittkort. Reiser du ofte, bør du velge et kort med gratis reiseforsikring, selv om du også har helårs reiseforsikring fra før. Mange eksperter anbefaler at man dobbeltgarderer seg med begge typer forsikring. Velg også kort ut i fra fordelsprogrammene selskapene tilbyr. Handler du mye på nett, bør du titte på kort som Ikano Visa, 365Privat Mastercard og re:member. De har rabattprogram på en rekke varer og tjenester du ikke finner ellers.

Du kan ha flere kredittkort

Mange har flere kredittkort, og bruker de ettersom hvilke fordeler man vil ha. For eksempel kan man ha et gebyrfritt kort med reiseforsikring som reisekort, mens man bruker et med andre fordeler og rabatter til netthandel. Så lenge man alltid betaler regninga i tide, slipper man renter og får dermed kun fordeler.