Kredittkort
Kredittkort

De med god økonomisk styring og som er interesserte i å spare penger på handling, bør faktisk velge et kredittkort fremfor et vanlig bankkort. For et «utrent øye» vil dette kanskje virke som idioti, men faktum er at de moderne kredittkortene har såpass mange fordeler at det vil være dumt å ikke utnytte de.

Spare penger med kredittkort

For mange av de nye kredittkortene har bonusprogrammer som lar deg spare flere tusenlapper årlig. Enkelte kort lar deg spare penger på spesifikke kjøpsobjekter som drivstoff eller klær, mens andre igjen gir deg innsparing på absolutt alt du handler. Mange kredittkort gir deg også gratis reiseforsikring dersom du betaler minst halvparten av reisen med det aktuelle kortet. Videre så er det også ingen gebyrer på enkelte kort, som gjør at du kan gjøre uttak i utenlandske minibanker uten at det koster deg noe ekstra.

Gratis å bruke kredittkort

Selv om mange tror at et kredittkort vil være dyrt og en sikker vei til konkurs, så er det absolutt ikke tilfellet. De aller fleste kort på det norske markedet er gratis både i bruk og eie, og lar deg som nevnt ovenfor spare penger fremfor å bruke. De aller fleste kredittkort på det norske markedet har en rentefri betalingsutsettelse på inntil to måneder. Da kan man med andre ord utsette betalingen med god samvittighet, uten at det koster deg noe.