Kredittkort
Kredittkort

Dersom du vurderer å søke om kredittkort, er det lurt å være klar over hvilke krav som stilles, og hvordan søknadsprosessen foregår. Det kan være flere fordeler ved et kredittkort, og er blitt veldig populært som betalingsmetode. Det gir deg muligheten til å betale i etterkant av et varekjøp, og til kontantuttak opp til en viss grense.

Krav for å få kredittkort

Kravene som stilles for å få kredittkort varierer noe mellom de ulike kredittkortutstederne. Det er likevel noen fellesnevnere for hvem som får tildelt kredittkort.

• Det kan ikke være noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker i ditt navn.
• Din inntekt må være stabil (Lønnskravene varierer)
• Du må ha fylt 18 år (I enkelte tilfeller opp til 23 år)

De fleste steder vil godkjenne søkere som er 18 år, for eksempel re:member, mens 365Privat MasterCard krever at du er fylt 21 år. Utvalget av kredittkort er uansett større for de som er fylt 23 år. Om du har en stabil inntekt og orden på økonomien din, regnes du som en optimal kunde for kredittkortselskapene. Lite eller ingen gjeld vil også kunne gi deg tilbud om en høyere kredittramme.

Hvordan foregår søknadsprosessen?

En søknad om kredittkort er uforpliktende, og du kan gjerne søke hos flere utstedere. Det kan hende du får nei fra en bank, mens du får ja hos en annen. Selve søknaden kan du gjøre på bankens nettsider, eller oppsøke banken. Det blir deretter gjort en kredittsjekk som vil avsløre om du er kredittverdig, altså om du er i stand til å betale tilbake din gjeld. Om du får utstedt et kredittkort avhenger av resultatet på denne sjekken. Kreditthistorien din vil også bestemme hvor høy kredittramme du eventuelt får.