Kredittkort
Kredittkort

Mange tror at det er kostbart å bruke et kredittkort, men faktum er at man faktisk kan bruke et slikt kort helt uten ekstra kostnader. De fleste kort i det norske markedet har nemlig en rentefri betalingsperiode der du ikke betaler noe som helst ekstra for bruken av kortet ditt.

Rentefritt i inntil 50 dager

Det er først når den rentefrie betalingsutsettelsen er over, at man er nødt til å betale renter av den kreditten man har brukt. Som regel så strekker denne perioden seg opp mot 50 dager på de beste kortene på markedet, men den kan også være så liten som 40 dager. Uansett så er det altså god tid til å kvitte seg med regningen. For når renten først begynner å løpe på et kredittkort, så snakker man gjerne om en effektiv rente på mellom 20 og 30 prosent – eller enda mer. Og hvis man da ikke har betalt den kreditten man har brukt, så kan det være snakk om ganske så store summer i lengden.

Gratis å bruke kredittkort

Men så lenge man betaler tilbake det man har brukt når fakturaen kommer, så slipper man unna uten ekstrakostnader. De færreste kredittkort har årsgebyr eller bruksgebyr, og hvis man da også unngår å betale renter, så vil man ikke ha noen ekstra kostnader forbundet med bruken av kredittkortet.