Kredittkort
Kredittkort

Mange vil påstå at det er greit å velge et MasterCard kredittkort, ettersom de aller fleste allerede har et bankkort med VISA på. Men er det egentlig så enkelt, eller finnes det flere ting som skiller selskapene? Du som forbruker vil neppe merke noen forskjell uansett hva du velger.

Sikkerhet ved handel

Det viktigste med et MasterCard kredittkort, som også gjelder for VISA kredittkort, er at når du betaler over nett så skjer det via trygge løsninger. Begge benytter svært avanserte betalingssystemer, samtidig som du er beskyttet av norsk lov når du betaler med et slikt kort. På denne måten er forskjellene ikke noe store hos de to ulike tilbyderne.

De aller fleste stedene som godtar et MasterCard kredittkort vil også akseptere VISA kredittkort. Men påstanden som er nevnt i starten har jo noe i seg – ifall VISA-kortet ditt skulle bli avvist, kan det jo være greit å ha et kort fra en annen tilbyder.

MasterCard har bare kredittkort

VISA tilbyr altså vanlige bankkort til brukeren, selv om disse ikke inneholder kreditt. MasterCard derimot har bare kredittkort. Dette gjelder ikke over hele verden, men her til lands er det slik.

Så det blir nesten opp til deg om du vil følge rådet som ble nevnt i innledningen. Du vil nok uansett ikke merke store forskjeller enten du har et MasterCard kredittkort eller et med VISA-del. Norsk lov sikrer deg gode rettigheter når du betaler med et slikt kort uavhengig hvem tilbyderen er (les mer om kredittkjøpsloven her).