Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort kan tilby mer enn kun tilgang på penger da det trengs som mest. I seg selv kan det sies at kort gir en ekstra forsikring ved at det hjelper deg dekke utgifter på kort varsel dersom uhellet først er ute. I tillegg kan du (avhengig av hvilket du bruker) ha rett til refusjon av utgifter dersom det skyldes noe som står på listen av refunderbare grunner hos kredittkortselskapet. Forsikringer koster penger og i Norge vil en normal helårs reiseforsikring kunne pålyde et sted mellom 1500-2000 kroner avhengig av hvor mye og til hvilke land man reiser. Da er det selvsagt godt å vite at kredittkortet kan dekke flere av disse forsikringene dersom man eier det riktige kortet (se oversikt over kort vi anbefaler).

Vær forsiktig ved valg av kredittkort

De fleste av oss velger kredittkort med tanke på hvilken effektiv rente de tilbyr. Videre vil man vurdere de ulike rabattene som kortet inneholder såvel som hvilke andre krav selskapet stiller. Forsikring er som regel ikke noe man tenker særlig over enda det er et viktig aspekt ved reise til utlandet. Hvilke forsikringer som gjelder avhenger i stor grad av reisemønsteret ditt og hvilke land du besøker. For eksempel, om du reiser hver uke på lange turer til det fjerne Østen vil det være naturlig å tro at kredittkortselskapet ikke ønsker å dekke dette uten ekstra kompensasjon. I tillegg er det slik at visse land medfører en mye høyere risiko med andre, samt at helsetjenester varierer veldig mellom de forskjellige stedene.

Kredittkort kan dekke mye forskjellig

De aller fleste kredittkortutstedere vil kreve at minst 50% av de totale kostnadene fra reisen dekkes gjennom kredittkortet. Med andre ord må man bruke penger fra kortet for at forsikringen skal være gyldig. I en typisk kredittkortforsikring finner man kompensasjon for skade, tyveri, helse og transport. Dette kan variere og det er alltid best at du sjekker nøye med kredittkortselskapet før du reiser slik at du vet hva du kan få dekket. På denne måten kan du spare penger og arbeidet som følger med å tegne ny forsikring.