Kredittkort
Kredittkort

Å ikke betale i dyre dommer for et kredittkort handler om å benytte kortet smart. Det vil også si at du bør sjekke fordelspakker når du leter etter et kredittkort. Har kortet ditt en del fordelspakker bør du sjekke disse, samt benytte deg av dem.

Spar renteutgiftene

Ja, det er fullt mulig å ikke betale renter på en benyttet kreditt. Bankene er lovpålagt å gi deg en rentefri periode på den kreditten du har brukt. Vil du utnytte denne muligheten må du betale inn all benyttet kreditt på ditt kredittkort når den månedlige fakturaen kommer. Har du brukt mye av kreditten slik at du ikke klarer å betale inn alt bør du betale så raskt som mulig. Kort har ofte en rente mellom 20-30% og lang nedbetalingstid gir store ekstrakostnader. Derfor bør du ikke bruke lang tid på nedbetaling. Samtidig bør bruk av kortet i denne perioden begrenses eller være helt fraværende.

Få rabattene

Fordelspakker i kredittkort varierer en del, og du bør absolutt sjekke hvilke rabatter ditt kort gir. Her hos oss vil du for eksempel finne kort med rabatter på alt fra medlemskap på treningssentre og til rabatter på bilvask. Benytter en kredittkort smart betyr det å benytte enhver anledning til rabatt. En del ivrige kredittkortbrukere løser rabattdelen med å ha mer enn et kort. Dette kan være en god løsning for å hente mest mulig ut av ordningen. Benytter du dette bevisst kan du spare flere tusen hvert eneste år. Har du enda ikke skaffet deg et kredittkort bør du se etter et kort som gir deg rabatt på ting du kjøper ofte.