Kredittkort
Kredittkort

Mange kredittkort gir deg helt konkrete avslag på utvalgte varer og tjenester. Ditt prisavslag blir trukket fra med det samme du betaler. Ulike kort tilbyr i tillegg oppsparing av bonuspoeng i en rekke, ulike forretninger. Ditt kort vil ofte gi deg bonus hos noen få, spesifikke firmaer, eller på en spesiell type tjenester. Dette kan gjelde alt fra flyreiser, til dagligvareprodukter. Undersøk om det fins et kort som gir bonus på en aktivitet, eller vare, som du veldig ofte kjøper.

Cashback på kredittkort

I jungelen av kredittkort der ute, opereres det med en rekke forskjellige uttrykk og betegnelser, Cashback er en av disse. Cashback vil si at du faktisk får penger tilbake når du handler, men ikke direkte fra butikken. Bruker du ditt kort til å kjøpe en jakke som koster kr 1000, og du har 5% Cashback på ditt kort, vil kredittkortselskapet fakturere deg kr 950. Undersøk hvor, og på hvilke varer og tjenester, ditt kort gir deg muligheten for Cashback. Husk derimot at de fleste kort har en årlig begrensning på Cashback- og bonusordninger.

Ikke ubegrenset

Når det gjelder bonusordninger hvor du får avslag i form av prosenter på kjøp av varer og tjenester, har de fleste kredittkort en begrensning. Det vil si at du kan benytte deg av bonusen opp til en viss sum årlig. Dette kan også gjelde hvis du sparer opp bonus hos et selskap. En annen variant er at du må bruke din oppsparte bonus innen en viss tid. Selv om de ulike kortselskapene tilbyr gode bonusordninger, har de altså lagt inn en sikkerhet for seg selv. De lar deg sjeldent spare for mye eller for lenge. Vurder derfor ditt forbruk opp mot bonusordningene hos de ulike bankene.