Kredittkort
Kredittkort

Tidligere var regelverket for å reklamere for lån og kreditter løsere. Dette mente myndighetene førte mange inn i en ukritisk bruk av blant annet kredittkort. Dermed ble dette strammet inn, og i dag kan ikke banker og andre benytte aviser og TV som tidligere.

Reklamens makt

Reklame er bedrifters måte til å få deg inn for å handle et produkt. Det er ofte et produkt du kanskje ikke har behov for, men ved å se reklame for dette over lengre tid klarer bedriftene å skape et behov. Du kjenner følelsen ikke sant? Det har gått en reklame for et merke på TV over lengre tid, og plutselig står du i butikken og vurderer kjøpe dette uten at det var planen. Eller du bytter merke på et produkt siden du har sett det nye produktet i media. Denne taktikken har også vært benyttet av banker og kredittselskaper. Det er dessverre ikke til å komme fra, at det kan friste folk til å ta opp lån eller få et kredittkort de ikke kan betjene.

Bankers reklame

Til tross for et strammere regelverk er det fortsatt mye reklame for blant annet kredittkort. Den største forskjellen er at en finner mesteparten av dette på internett, og ikke så mye i andre media. Du har kanskje lagt merke til at om du har lett etter tilbud på gode kort, så «popper» det plutselig opp reklame for disse blant annet på Facebook-veggen din? Dette skyldes noe som kalles cookies, informasjon som legges på PC ‘en din når du er på en nettside. Den økte veksten av reklame på nett har sine positive og negative sider. Derfor er det at vi her hos oss vil at du skal finne kortet du har behov for, og ikke la deg styre av reklamen. Vær kritisk og ikke gå for «første og beste tilbud».