Kredittkort
Kredittkort

Hvis man behøver å låne penger til forbruk, så har man i praksis tre alternativer. Det ene er å låne penger fra familie eller venner, mens de to andre får man gjennom banken – nemlig et kredittkort eller et forbrukslån. Men hvilke av disse to lånetypene skal man velge, og hva lønner seg egentlig?

Her velger du kredittkort

Hvis du skal kjøpe deg noe som du vet du kommer til å betale tilbake innen 1 til 3 måneder, så vil det lønne seg med et kredittkort. Dette fordi at du ikke betaler gebyrer eller renter før det har gått 40 til 50 dager, noe som gjør at du slipper billig unna med en slik avtale. Et kredittkort vil derfor lønne seg til de mest hverdagslige kjøpene der det ikke er snakk om store summene. Hvis du allerede har et slikt kort har du dessuten raskere tilgang til pengene enn hva du har dersom du skal søke om et lån.

Forbrukslån for store prosjekter

Et forbrukslån tar som regel noe lengre tid å få enn et kredittkort som du allerede har, samtidig som det påløper gebyrer og renter fra første stund. Derfor anbefaler vi kun at du låner penger dersom du har behov for en større sum. Eksempler på hvor et lån er bedre enn et kredittkort er prosjekter der du skal betale ned lånet over lengre tid, for eksempel oppussing, jordomseiling og så videre.