Kredittkort får bredere og bredere bruksområder, og for flere og flere. Tidligere var kredittkort litt i «gråsonen» for hva folk syns var ok som betalingsmiddel. I dag er det blitt en vanlig metode for betaling av forskjellige ting. Det være seg om det er gjennom banken man har kortet, eller kredittkortselskap. De aller fleste ting kan man i dag betale med disse kortene, i forhold til tidligere hvor de for det meste ble brukt på større investeringer.
Slik fungerer et kredittkort
De aller fleste har et minibankkort og kjenner bruken av det. Kredittkortet fungerer litt på samme måte. Den store forskjellen er dette kortet, i de fleste tilfeller, ikke henter penger direkte fra kontoen din. Betalingen skjer din skjer egentlig på etterskudd. Det vil si at du betaler for en vare, med penger du egentlig ikke har. Deretter betaler du pengene du skylder. Noen kort er koblet automatisk opp mot bankkontoen slik at du kan ordne det der. Andre kort har en viss kredittgrense og du får regning tilsendt. Det er viktig at man setter seg inn i hvilke betingelser kortet har.
Kredittkort kan koste
Har man et kort som har en viss kreditt innebygd løper det rente på disse pengene, på samme måte som et lån. Andre kort, som for eksempel MasterCard, har et viss periode som er rentefri. Det vil si at betaler man inn beløpet innenfor denne perioden koster det ikke noe ekstra. Betaler man ikke innenfor denne tiden begynner rentene å løpe. Det er når rentene løper at kort som dette blir dyre. Rentenivået på kredittkort er overkommelige om man betaler raskt tilbake. Fordelene med kredittkort er større forbrukersikkerhet, forsikringer og en del rabatter og bonuser på enkelte varer og tjenester.