Kredittkort
Kredittkort

Hvis du er ute på reise eller på ferie så kan mye bli surt hvis du oppdager at kredittkort er blitt borte (les: Dette gjør du når kontoen er tømt). Om kortet er blitt stjålet eller mistet, så finnes det likevel en løsning. Flere kredittkortselskaper tilbyr løsninger som nødkort, eller nødpenger. Gebyrene for slik hjelp i nøden varierer med et kort med en rimelig løsning er Cresco Gold fra storbanken DNB. Har loves du hjelp innen 48 timer. Nødpenger er som regel det enkleste, men nødkort kan også ordnes. Er du i utlandet er det likevel viktig at du har gyldig identifikasjon i behold. Er passet også borte er det viktig å ta kontakt med ambassaden så fort som mulig. Uten pass kan du nemlig vanligvis ikke bruke nødkortet.

Sperr kredittkort som er blitt borte

Hvis du er i tvil om hvor kredittkortet har havnet så anbefales du å sperre kortet umiddelbart. Kredittkortselskap har som regel døgnåpent telefonnummer for dette formålet, og du kan sperre kortet midlertidig. Dette er lurt hvis det viser seg at kortet dukker opp igjen, fordi man har glemt det i en automat, eller i en restaurant.

Sjekk kontoutskriften

Ta gjerne og sjekk kontoutskriften for å finne ut om savnet kredittkort er blitt brukt av noen andre enn deg selv. Uberettiget bruk er en kriminell handling, og eventuelle baktalinger som er gjort med kortet etter at det forsvant, kan kreves tilbake. Sjekk også gjerne om ditt nåværende kort er sikkert. Med noen kort kan man handle online uten at det kreves BankID (lær mer: Dette er BankID) og det er mulig å bruke kortet uten at det kreves PIN. Det er tryggere om dette ikke er tilfellet.