Kredittkort
Kredittkort

Om du trenger å finansiere noe over kortere tid kan det være fristende å ty til forbrukslån som en løsning. Ofte er det billigere å ty til kredittkort. Dette gjelder spesielt hvis man trenger et mindre beløp for å komme over en litt trang periode. Ofte trenger man tilgang på penger fordi noe uforutsett har hendt. Kanskje har bilen fått en skade som raskt må fikses, eller tv-en har gitt opp ånden. Da tenker man kanskje i første omgang på et lite forbrukslån.

Kredittkort er best over kort tid

Det er gratis å bruke de fleste kort til varekjøp, og samtidig har man som regel en rentefri periode for kjøpet. For de beste kredittkortene som vi presenterer på våre sider (se vår oversikt her), ligger denne rentefrie perioden gjerne mellom 45 og 50 dager. Derfor kan man i grunnen bruke kortene for å ta et “rentefritt lån”. Lånet er gratis så lenge man betaler regningen i tide. Om det gjelder å vente på neste lønning er dette det beste alternativet. 1 av 4 betaler ikke kredittregningen i tide.

Mange kredittkort er det gratis å ha i bakhånd

Om man ikke vil bruke et kredittkort til daglig, kan det likevel være lurt å ha et i bakhånd, om noe uforutsett skulle dukke opp. Mange kort er det gratis å ha, og de koster ingenting i årsavgift. Et godt eksempel på slike kredittkort er yA Bank sine to beste kort: yA Kredittkort, og VIP Credit Card. Begge koster det ingenting å ha, og det koster heller ingenting å bruke dem, så lenge man betaler regningen med E-faktura. Det tar kort tid å bestille kredittkort, og det er lurt å ha et i bakhånd.