Kredittkort
Kredittkort

De tre beste kredittkort for drivstoff i 2016, er Flexi Visa, 365Privat MasterCard, og Shell MasterCard. Kortene gir alle sammen muligheten for gode CashBack. Er man mye underveis kan det lønne seg å ha ett eller flere av disse kortene. Les mer: To kredittkort med rabatt på bensin.

365Privat og Shell MasterCard er knyttet opp mot selskaper

Med kredittkort fra Shell er det ganske opplagt at man er knyttet opp til å handle hos kjeden for å få best uttelling for bonusprogrammene. 365Privat skjuler det hele litt men kortet er knyttet opp mot Esso. Shell MasterCard er også samtidig det svakeste kortet når det kommer til billig drivstoff. Kortet er knyttet opp mot Trumf-Bonus som gir en drivstoffrabatt på 40 øre per liter. Handler du ofte hos Shell, kan kortet likevel være noe for deg.

365Privat er et kredittkort som til sammenlikning er rausere. Hos Esso blir bensinen 30 øre + 3,65% billigere per liter. Hos alle andre stasjoner er prisen derimot 3,65% billigere, noe som tilsvarer rundt 50 øre per liter.

Kredittkort med en hake

Flexi Visa kan virke som en klar vinner om man ikke ser på den lille skriften. Med sine rause bransjespesifikke bonus på 4% kan kortet virke som en meget god vei til billigere bensin hos alle kjeder. Ulempen er at den maksimale bonusutbetalingen er begrenset til kr 2 000 per år. Om du kjøper varer for mer enn kr 50 000 med kortet, er det dermed slutt på bonusen. Det samme gjelder forresten også for 365Privat.

Hvilket kredittkort som er best er ofte avhengig av hva man trenger. En mulighet for den som kjører mye, er å skaffe seg alle de forskjellige kredittkortene, slik at muligheter for rabatt maksimeres, og at man ikke er bundet til noen spesifikk kjede.

Test: Billigere med bensinkort.