Kredittkort
Kredittkort

Nå som året nærmer seg slutten, er det på tide å begynne å tenke på selvangivelsen. Det vanlige er at man får igjen 27 prosent av det du har betalt i renter. I de aller fleste tilfellene, er rentefradraget allerede ført inn på Selvangivelsen. Dette gjelder og for de fleste kredittkortlån. Det er likevel viktig å ta vare på årsmeldingene som begynner å komme fra de forskjellige selskapene. Dette er viktig dokumentasjon hvis kredittkortgjelden av en eller annen grunn ikke er oppført på Selvangivelsen. I de aller fleste tilfellene holder det at man bare fører inn rentene i rett post, men noen ganger kan skattekontoret be om dokumentasjon.

Viktig å få med

Det er ikke bare rentene på et lån, inkludert kredittkortlån, som man kan få fradrag for. Du kan og kreve fradrag for omkostninger ved opptak av lån, og dette inkluderer og etableringsgebyr. Så hvis det kostet noe å etablere kredittkortavtalen, kanskje du måtte låne maks i begynnelsen, så kan du få fradrag for dette. Om du fikk forsinkelsesrenter i løpet av 2014, så får du og fratrekk for dette. Dette bør stå på årsoppgaven, men det kan lønne seg å sjekke at du har dokumentasjon på dette i nettbanken din. Husk bare at du ikke får rentefradrag for inkassogebyr eller omkostninger i forbindelse med inkasso.

Få med deg alle rentefradragene

Hvis du har kredittkortlån eller smålån, lønner det seg å skaffe seg en oversikt over rentene slik at du får registrert alle rentefradragene. Hvis du er usikker å hva du kan trekke fra på skatten, prøv skatteetatens fradragsveileder på nett. Her får du mange gode tips og ikke minst praktisk veiledning.