Kredittkort
Kredittkort

Kortbruken i Norge ligger helt i verdenstoppen. Vi betaler de fleste ting med kortene våre. Det er her en del selskaper har sett at det kan være gunstig at kort har flere funksjoner, enn kun som betalingsmiddel. Derfor har snart de fleste kredittkort fordelsprogram/fordelspakker å tilby kundene sine. Fordelspakkene varier dermed er det viktig å sjekke dette samtidig som en sjekker priser og andre betingelser.

Fordelsprogram/fordelspakker

Det ligger i ordet – fordel. Kortselskapene har samarbeid med andre leverandører, og benytter du disse vil betaling med kort gi deg fordeler. Fordelene består av rabatter eller cashpoints. Rabattene tas oftest ut ved betaling, der og da, eller når du betaler bruken av kortet hver måned. Cashpoints vil si at du samler opp poeng, som senere tas ut som rabatt eller avslag på utvalgte tjenester. Disse avslagene kan være i form av bedre pris på flybilletter, som for eksempel ved bruk av SAS American Express Card. Oversiktene her på siden vil gi deg mer detaljer om hvert kort.

Betaler du med kredittkort sparer du samtidig penger.

Kredittkort kan koste deg en del, om du ikke betaler kortselskapenes regninger innen den rentefrie perioden. Betaler du før renten begynner løpe kan du derimot spare penger. Flere banker har nå samarbeid med bl.a. matvarekjeder. Her kan det virkelig være noe å hente, spesielt om man er en stor familie. Andre kort samarbeider for eksempel med sportsbutikker, da gis det avslag på klær, sko eller annet sportsutstyr. Et slikt kort er bl.a. Two Cards som har et godt utvalg i samarbeidspartnere på sport – og friluftsiden. Brukes dette kortet på utvalgte butikker er rabatten helt opp mot 25% på kjøpene. Sportsklær og friluftsutstyr koster en del, og med denne gode rabatten har kortet spart deg for en god del kroner.