re:member gold

re:member gold

Effektiv rente fra 18,39%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 110.

Søk her

Hva kan kredittkort brukes til?

Mange er usikre på om de burde skaffe seg et kredittkort og hvilke fordeler dette vil gi i hverdagen, mens andre har kredittkort tilgjengelig, men ikke bruker det ofte. Selv om det er viktig å bruke kreditten tilgjengelig med omhu, kan det å ha et kredittkort være fordelaktig i flere tilfeller. Her ser vi nærmere på noen av brukstilfellene hvor det å ha et kredittkort kan være til fordel.

Betalinger på nett

I dagens moderne tidsalder handler de fleste av oss på nett i ny og ne. Enten det er snakk om å gjennomføre et kjøp på en nettbutikk eller gjøre et innskudd for å kunne spille på et casino, er det viktig å kunne benytte seg av raske og trygge betalingsmetoder. Da kan det å ha et kredittkort tilgjengelig være den perfekte løsningen, da det kommer med flere fordeler for kjøp på nett.

For det første vil de fleste nettsider godta betalinger gjennom standard Visa- og Mastercard-kort, hvor det ofte er helt gratis å benytte seg av kredittkort. Betalinger med kredittkort gjennomføres også vanligvis umiddelbart, slik at du ikke trenger å vente på at midlene skal nå forhandleren eller kontoen din.

Videre er en stor fordel med kredittkort at de ofte kommer med ekstra sikkerhetsledd som sikrer deg mot svindel på nett. Dersom bedriften du betaler til viser seg å ikke være ekte eller du møter noen andre former for utfordringer med kjøpet, vil det vanligvis være enkelt å kunne kansellere og reversere kjøpet direkte ved å ta kontakt med banken. Og dersom noen problemer oppstår i selve kjøpet, vil betalingen vanligvis kanselleres og reverseres automatisk. På nettsidene til Mastercard kan man blant annet lese mer om beskyttelse mot bedrageri.

Dersom man velger å benytte kredittkortet sitt for kjøp på nett, er det bare viktig å huske å betale inn beløpet i tide. Slik kan man unngå eventuelle renter og gebyrer som kan påløpe seg ved utsettelse av betalingen.

Uforutsette utgifter

En av de største fordelene med å ha kredittkort, er at man får tilgang til ekstra midler. Disse midlene må man selvsagt bruke med ansvar og det er viktig å forstå hva de eventuelle konsekvensene kan være dersom man ikke klarer å betale tilbake det lånte beløpet. Men så lenge man er obs på dette, kan det å ha tilgang til mer penger være en stor fordel og muligens til og med en nødvendighet i visse tilfeller.

Dersom man har et strengt budsjett og god oversikt over økonomien sin, burde man kunne klare å dekke faste utgifter uten problem. Men hva om det dukker opp en uforutsett utgift? Kanskje noen hvitevarer ryker, bilen må på verksted eller strømregningen blir dyrere enn man har regnet på. Uansett hva det er, kan en slik hendelse skape utfordringer dersom man ikke har midlene tilgjengelig til å betale den nødvendige regningen i tide.

Nettopp her kan kredittkort være løsningen. Takket være de ekstra midlene man har tilgang til, kan den uforutsette utgiften betales i ett beløp. Deretter kan man legge opp betale tilbake dette lånte kredittbeløpet i månedlige avdrag, dersom man ikke har alt tilgjengelig på en gang.

Sparing på bensin og reiser

Til syvende og sist, kan et kredittkort brukes til å betale alt mulig – man må bare selv velge hva som er mest fordelaktig og ansvarlig for seg. Men et annet punkt hvor det faktisk kan lønne seg å bruke kredittkort over vanlige debetkort, er i tilfeller hvor kortet kan gi ekstra fordeler i form av rabatter, cashback eller andre goder tilknyttet kortet. Det er nemlig vanlig at kredittkort kommer med ulike fordeler som gjør dem ekstra gunstige å bruke til visse formål.

Akkurat hvilke fordeler man får og hva de gjelder for, avhenger av hvilket kredittkort man har. Men typiske poster er blant annet når det kommer til rabatt på bensin (gjennom såkalte «bensinkort»), cashback på reiser og andre goder som inkludert reiseforsikring med mer. For å finne ut hvilke fordeler ditt kredittkort byr på, gjelder det bare å lese på kortets nettsider eller høre med kundeservice i banken din. Dersom det ikke er noe særlig fordeler å hente ut, kan det være verdt å vurdere et annet alternativ i stedet.

Det er også verdt å merke at noen banker og kort tilbyr tidsbegrensede tilbud fra tid til annen. Dette kan for eksempel være eksklusive fordeler som rabatter på konsertbilletter eller dobbel cashback etc. i visse dager. Slike tilbud reklameres vanligvis for på bankens nettside og gjennom markedsføringsmateriell på e-post og lignende. Dersom tilbudene er relevante for ditt forbruk, gjelder det å benytte seg av de før det er for sent.

Er det noe man ikke burde bruke kredittkort til?

Som nevnt, så kan kredittkort enkelt og greit brukes til å betale for så å si alt. Med mindre en bedrift har spesifikke begrensninger som gjør at du ikke kan bruke kredittkort til å gjennomføre en betaling – eller det blir dyrere – står du fritt til å bruke det som du vil. Det er med andre ord få tilfeller hvor man ikke kan bruke kredittkort, men det er likevel noen ganger det ikke er det lureste alternativet.

For det meste handler det om å bruke kreditten tilgjengelig ansvarlig, og ta egne forholdsregler før man handler på kreditt. Det å ha kreditt tilgjengelig kan nemlig resultere i at man kjøper mer enn man egentlig burde, og slik plutselig sitter igjen med store regninger på bomkjøp eller dyre beløp som man aldri burde gjennomført. For å unngå at dette skjer, er det viktig å tenke gjennom kjøpet før man gjennomfører det og prøve å praktisere en idé om å kunne bruke kortet ved behov.

Utenom dette, er det selvfølgelig viktig å være klar over og følge med nedbetalingen som kreves etter kjøp. Det er nemlig slik at de lånte pengene må betales tilbake, gjerne så fort som mulig for å unngå renter og gebyrer. Overfør alltid i hvert fall minimumsbeløpet som kreves for å unngå renter og sett opp en plan for å betale ned alt så raskt som mulig.

Velg riktig type kredittkort

Det er mange kredittkort å velge mellom, og når det kommer til å velge, er det viktig at man tenker på å lese alt det med smått. Og da menes det virkelig alt det med smått, for det er vilkårene som kommer til å avgjøre hvilket kort som er det beste for deg, og disse kan være veldig forskjellige, så det er viktig at man virkelig kan se hva forskjellen er, og ikke bare skumleser det man føler er viktigst. Men kredittkort er ikke den eneste måten man kan skape litt mer rom i økonomien, for her er det å … Les mer

Kredittkort og alternativer

Et godt alternativ til kredittkort er et mindre forbrukslån. Ved å ha en forutsigbar nedbetalingstid og rente vil du ha et større overblikk med et sms lån på minuttet, enn du vil ha med et kredittkort – selv om du får rentefrie perioder. Det er mange fordeler med et kredittkort, men det er tross alt en løpende kreditt, som kan være gjenstand for overforbruk og for noen er det en kreditt som koster mye penger over tid. Hvis du først skal låne penger til et spesielt formål, er det i mange tilfeller smartere å få et desidert lån, enn et … Les mer

Når bør du bruke kredittkortet?

Kredittkort

Vi bruker kredittkort og andre kort hele tiden, hver dag, hele året. Men er det alltid så lurt å sveipe kortet? Det er ofte gratis å benytte kredittkort og det oppleves som trygt og sikkert, men er det noen situasjoner hvor det kan være en ulempe å bruke kredittkortet? Når bør du bruke kredittkortet og når bør du la være De fleste bruker kredittkortet hele tiden, fordi det er gebyrfritt og du kan få rentefrie perioder hvor det ikke koster deg noe ekstra. Pluss at du kan få mange fordeler ved å bruke kredittkortet i stedet for å benytte deg … Les mer

Slik bestiller du et kredittkort

Kredittkort

Mange har tenkt tanken at det kan være lurt å ha med et kredittkort på ferien. Nettopp derfor er det flere og flere som anskaffer seg et kredittkort. Du slipper å bruke penger som står på kontoen hjemme, utlegg til hoteller lang tid i forveien og depositum til bilutleieselskapet. Når du har et kredittkort med på ferie, betaler du for det som har blitt brukt når du kommer hjem. Enkelt og greit. Du får en faktura på beløpet kortselskapet har lagt ut og betaler du innen forfall, blir det ingen renteutgifter. Det er også mulig å dele betalingen, men da … Les mer

Hvordan få et kredittkort

Kredittkort

Det kan være kjekt å ha et kredittkort. Noe som også er grunnen til at riktig mange mennesker i dag har enten et eller to kort. Det gir mange fordeler, alt fra reiseforsikring på reisen, rabatter i butikker og tilgang til bonusprogrammer. Og så må en ikke glemme det praktiske ved å kunne utsette en del betalinger i inntil 50 dager og som oftest, uten at det koster noe. Men, før du sender søknaden av gårde, bør en tenke litt på hva det er som passer best for deg og hva kortet skal brukes til. Kredittgrensen på et kredittkort, er … Les mer

Når er kredittkort bedre enn forbrukslån?

Kredittkort

Om du trenger å finansiere noe over kortere tid kan det være fristende å ty til forbrukslån som en løsning. Ofte er det billigere å ty til kredittkort. Dette gjelder spesielt hvis man trenger et mindre beløp for å komme over en litt trang periode. Ofte trenger man tilgang på penger fordi noe uforutsett har hendt. Kanskje har bilen fått en skade som raskt må fikses, eller tv-en har gitt opp ånden. Da tenker man kanskje i første omgang på et lite forbrukslån. Kredittkort er best over kort tid Det er gratis å bruke de fleste kort til varekjøp, og … Les mer

De beste kredittkort for billigere bensin?

Kredittkort

De tre beste kredittkort for drivstoff i 2016, er Flexi Visa, 365Privat MasterCard, og Shell MasterCard. Kortene gir alle sammen muligheten for gode CashBack. Er man mye underveis kan det lønne seg å ha ett eller flere av disse kortene. Les mer: To kredittkort med rabatt på bensin. 365Privat og Shell MasterCard er knyttet opp mot selskaper Med kredittkort fra Shell er det ganske opplagt at man er knyttet opp til å handle hos kjeden for å få best uttelling for bonusprogrammene. 365Privat skjuler det hele litt men kortet er knyttet opp mot Esso. Shell MasterCard er også samtidig det svakeste … Les mer

Moderne kredittkort fra 1958 til i dag

Kredittkort

Det første moderne kredittkortet så dagens lys i Fresno i California i 1958. Før dette tidspunktet fantes det forskjellige betalingskort og små nettverk av kredittkort, men disse var ofte begrenset til byen som banken lå i eller til kjeder som hadde avtaler med en bestemt bank. Problemet med å markedsføre kredittkort Det første problemet som Bank of America måtte takle, var at mange butikker ikke ville ta imot kort som få kunder hadde, og at mange kunder på samme vis ikke ville bruke kort som få butikker aksepterte. Fresno ble valgt for et eksperiment, fordi hele 45% av byens innbyggere … Les mer

Fordelene med kredittkort

Kredittkort

Kredittkort er blitt et svært utbredt betalingsmiddel, spesielt her i Norge. Slike kort har en rekke fordeler, avhengig av hvilket selskap som utsteder dem. Det finnes også ulemper, men det begrenser seg stort sett til personer som har dårlig disiplin når det gjelder egen økonomi (Norge er blant verdens mest forgjeldede). Fordeler med et kredittkort Først og fremst gir et kredittkort deg et gratis lån når du kjøper varer og tjenester, under den forutsetningen at du betaler tilbake hele kreditten før den rentefrie perioden er omme. Det øyeblikket du tar ut kontanter (der løper rentene fra uttaksdatoen) eller pådrar deg gebyrer … Les mer

Skaff deg et ekstra kredittkort?

Kredittkort

En stor variasjon i fordelsprogrammer er en av grunnene til at mange velger å skaffe seg et ekstra kredittkort. Det finnes et stort utvalg av lokkemiddel som kredittkortselskaper og banker bruker for å fatte kundenes interesse. Om man holder hodet kaldt og tunga rett i munnen kan man spare penger samtidig som man øker sin økonomiske sikkerhet. Hvis man er et ordensmenneske som ønsker å spare noen hundrelapper i måneden er dette en god løsning. Kanskje betaler den neste sydenferien for seg selv, når man handler fornuftig i 2016. Les: Bruk mulighetene kredittkort gir deg. Kredittkort med sterke fordelspakker Både … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!