Kredittkort
Kredittkort

Gjeld koster som regel mer enn man låner. Men dette er ikke alltid riktig. Rentene er det som banken skal tjene ekstra penger på. Men har man et kort som har rentefrie perioder kan man unngå dette. Rentenivået du havner på avgjøres av ulike faktorer. Så husk alltid å sjekke hva renten er før du bruker kortet.

Renten på kredittkortet

Det å handle på lånte penger kan koste ekstra. Det er forskjellige vilkår på rentene på kredittkort og lån. Et kredittkort vil ha en høyere rente enn et lån. Grunnen til dette er den rentefrie perioden. Bankene vil jo tjene penger på deg som kunde og det gjør de via rentene. Det er derfor viktig å sammenligne de forskjellige kortene opp mot hverandre. Den renten du skal konsentrere deg om er den effektive renten. Bankene er lovpålagt til og gi deg en eksempelrente. Men denne kan endre seg etter hvordan bankene bedømmer deg. Den kan både blir høyere og lavere enn renteeksempelet.

Rentefri periode

Nesten alle banker kan tilby deg kredittkort. Dette gjelder internettbanker og de vanlige bankene. Du kan få tilbud om bankkort med kredittkort innebygd i kortet eller rene kredittkort. Men uansett hvilket kort du velger er der en rentefri periode. Dette vil si hvor lenge du kan handle før rentene begynner å løpe. Denne perioden kan variere i fra 30-50 dager. Betaler du da før denne rentefrie perioden er over vil det ikke koste deg noe ekstra. Når det kommer faktura på det som er brukt vil du bli bedt om å betale et minstebeløp. Husk at du må betale hele det utestående beløpet for å unngå rentene.