Kredittkort
Kredittkort

I likhet med Visa så er det et selskap med lang erfaring innenfor betalingstransaksjoner. Spesielt er MasterCard kredittkort brukt over hele verden, og her i Norge finnes det ikke vanlige bankkort med dette systemet.

Siden 1966

Det er nå altså snart femti år siden MasterCard kredittkort oppstod. De jobbet først under navnet Master Charge, og finnes nå på alle jordas kontinenter, og i totalt 210 land. Hovedbasen til selskapet er i selveste New York.

Totalt sett er det over 25 000 finansinstitusjoner som tilbyr tjenestene til MasterCard. Siden 2006 har selskapet vært børsnotert, og har over 6700 ansatte på verdensbasis.

Konkurrent til Visa

Hvis du har et kredittkort tilknytter MasterCard og et bankkort fra Visa, så har du ett av hver fra to av verdens største konkurrerende firma. Da selskapet ble opprettet var det for å skape en konkurrent til det stadig voksende BankAmericard, som var et kort utstedt av Bank of America.

Senere skulle det vise seg at dette kortet byttet navn til «Visa credit card», som altså da var og forble MasterCards største konkurrent innenfor transaksjonstjenester. Og da er kanskje det store spørsmålet – hvilket av selskapene som er størst? Det er faktisk Visa som leder an, med noen tusen milliarder dollar mer på bok.